Πως να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια για το ταξίδι σας!

Η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας. Θα είχατε ποτέ το αυτοκίνητό ή το σπίτι σας χωρίς ασφάλεια; Γιατί να αφήσετε τότε το ταξίδι σας χωρίς ασφάλιση;

 

Η ασφάλιση ταξιδιού είναι αυτή που θα σας παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη όταν θα νοιώσετε άρρωστος σε μια ξένη χώρα ή θα μεριμνήσει για εσάς εάν τραυματιστείτε και χρειαστεί να μεταφερθείτε άμεσα σε νοσοκομείο ή ακόμα και πίσω στην Ελλάδα.

 

Επιπλέον, η ταξιδιωτική ασφάλεια θα σας αποζημιώσει και σε περιπτώσεις ακυρώσεων, αλλαγών πτήσεων καθώς ακόμα και αν χαλάσει ο ταξιδιωτικός σας εξοπλισμός – όπως η κάμερά σας! Ναι, υπάρχουν συμβόλαια ασφάλειας που αποζημιώνουν ακόμα και για τέτοια πράγματα!

 

Η ασφάλεια είναι από τα βασικότερα κομμάτια ενός ταξιδιού που θα πρέπει να μεριμνήσετε αμέσως μόλις κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια . Για μερικά ευρώ την ημέρα παραπάνω, αξίζει να ρισκάρετε;

 

Δεδομένου ότι τα περισσότερα προγράμματα υγείας δε σας καλύπτουν στο εξωτερικό, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος.

 

Τι να προσέξετε σε μια ασφάλεια

 

Υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να διαλέξετε για την ταξιδιωτική σας ασφάλεια. Όταν ψάχνετε για το ιδανικό πακέτο ασφάλισης, βεβαιωθείτε ότι το όριο κάλυψης για κάθε ατύχημα είναι αρκετά υψηλό. Το όριο για κάλυψη υγείας θα πρέπει να είναι πάνω από 200.000€ ενώ η μέγιστη αποζημίωση του συμβολαίου θα πρέπει να ορίζεται στο 1.000.000€ . Τα υψηλά όρια είναι σημαντικά έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι σε μια άτυχη στιγμή, τα ψηλά κόστη θα καλυφθούν από την ασφαλιστική εταιρεία και δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε cent από την τσέπη σας!

 

Όταν επιλέγετε ταξιδιωτική ασφάλεια θα πρέπει να εισάγετε όσο το δυνατόν περισσότερες καλύψεις όπως μεταφορά σε νοσοκομείο, επιστροφή στη χώρα με τη πρώτη διαθέσιμη πτήση, κάλυψη ακύρωσης πτήσης, κάλυψη σε περίπτωση κλοπής,κ.ο.κ.

 

Ιδιαίτερη προσοχή δώστε ώστε το ασφαλιστήριό σας να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, να καλύπτει τα προσωπικά σας αντικείμενα, προσωπικούς τραυματισμούς και ασθένειες καθώς και ακυρώσεις/αλλαγές στις πτήσεις ή στο ξενοδοχείο σας.

 

Πολλά ασφαλιστήρια απαιτούν ιδία συμμετοχή – δηλαδή να πληρώσετε τα πρώτα χχχ ευρώ από το κόστος και μετά αναλαμβάνουν εκείνοι. Με κόστος ιδίας συμμετοχής το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι μειωμένο ως προς τα ασφάλιστρα όμως εάν συμβεί κάτι μικρό, όπως μια ζημιά των 500€, τότε θα χρειαστεί να πληρώσετε το ποσό από την τσέπη σας.

 

Τι δεν καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία

 

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια συνήθως δεν καλύπτουν extreme δραστηριότητες, τραυματισμούς που συνέβησαν σε περιοχές που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση,κ.ο.κ.

Εάν θα συμμετέχετε σε αθλητικές ή extreme δραστηριότητες, θα πρέπει να το δηλώσετε στην ασφαλιστική σας ώστε να διαμορφώσετε ένα εξατομικευμένο πλάνο ασφάλισης.

 

Τι να ψάξετε

 

Ακόμα και η καλύτερη ταξιδιωτική ασφάλιση έχει τα όριά της. Θα σας συνιστούσαμε να διαβάζετε μέχρι τέλους τους όρους χρήσης κάθε ασφαλιστικού συμβολαίου ώστε να είστε 100% ενήμεροι για τους όρους που υπογράφετε.

 

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο ενεργοποιείτε μόνο σε ακραίες περιπτώσεις – δηλαδή δεν μπορείτε να κάνετε έναν γενικό ιατρικό έλεγχο δωρεάν στο εξωτερικό . Η ασφάλεια θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Πως να κλείσετε ταξιδιωτική ασφάλεια

 

Τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν υπηρεσίες ασφάλειας σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Για παράδειγμα η εταιρεία airtickets που προσφέρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα και όχι μόνο, προσφέρει εξτρά υπηρεσία insurance για τους ταξιδιώτες που θέλουν να νιώθουν άνετα κατά την διαμονή τους στο εξωτερικό.

 

Αν θέλετε να δείτε τα ασφαλιστικά πακέτα και τα αεροπορικά εισιτήρια της airtickets επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

 

Πέρα από οποιοδήποτε ασφαλιστικό συμβόλαιο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Ο κίνδυνος να χάσετε σημαντικά σας αντικείμενα ή να έχετε κάποιο προσωπικό ατύχημα είναι αρκετά μεγάλος και υπαρκτός. Η ύπαρξη ασφάλειας θα σας δώσει ένα αίσθημα βοήθειας ότι κάποιος θα είναι δίπλα σας όταν τον χρειαστείτε!

About the Author