7 απαντημένες ερωτήσεις για το wordpress!

wordpress-erwtiseisΤο wordpress είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε, από τον αρχάριο έως τον πλέον έμπειρο, να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα.

 

Η βάση δεδομένων των χρηστών που χρησιμοποιούν το wordpress, εκτείνεται από τον πλέον αρχάριο που θέλει να κατασκευάσει ένα blog μέχρι την πιο διάσημη εταιρεία που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να κατασκευάσει την δυναμική της ιστοσελίδα.

 

Ως αποτέλεσμα αυτού, σίγουρα θα έχετε αρκετές ερωτήσεις γύρω από το λογισμικό του προγράμματος. Έτσι, για να μην ψάχνετε στο google, εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες, όλες μαζεμένες σε ένα άρθρο.

 

  1. Πως κατασκευάζω ένα site σε wordpress

 

Η δημιουργία site σε wordpress είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, θα χρειαστείτε έναν πάροχο web hosting και ένα domain name. Και τα 2 μπορείτε να τα αποκτήσετε μαζί, από την ίδια εταιρεία, έτσι ώστε να μην έχετε προβλήματα συνδεσιμότητας, ρυθμίσεων, κτλ.

 

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες hosting όπου μέσα από τον πίνακα ελέγχου, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε εγκατάσταση το wordpress (και άλλα δεκάδες προγράμματα) μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Καλό είναι να σιγουρευτείτε ότι η εταιρεία που επιλέξατε, διαθέτει αυτή την δυνατότητα.

 

Στο WebHostingGreece θα βρείτε εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν εργαλεία ώστε να φτιάξετε άμεσα και γρήγορα την ιστοσελίδα σας σε wordpress, χωρίς να έχετε καμία γνώση προγραμματισμού!

 

  1. Μπορώ να φτιάξω ένα wordpress site χωρίς blog;

 

Βεβαίως! Μπορεί το wordpress να έγινε γνωστό χάρις στην blogging πλατφόρμα του, όμως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει δημιουργία site χωρίς να φαίνεται κάποιο blog, παρά μόνο οι σταθερές σελίδες της ιστοσελίδας σας, όπως «Αρχική» , «Υπηρεσίες» , «Επικοινωνία», κτλ.

 

  1. Πως προσθέτω plugins και πρόσθετα στο wordpress μου ;

 

Τα plugins είναι τα διάφορα έξτρα προγραμματάκια που μπορείτε να προσθέσετε στο wordpress σας και να του δώσετε μερικές παραπάνω δυνατότητες.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα plugins που προσφέρουν φόρμες επικοινωνίας, ρυθμίσεις των permalinks, κ.α.

 

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα επίσημα plugins και να τα κάνετε εγκατάσταση με ένα κλικ, επισκεφθείτε το διαχειριστικό του wordpress σας (default : site.gr/wp-admin) και μετά πηγαίνετε στα αριστερά στην επιλογή PLUGINS.

 

  1. Πως μπορώ να αλλάξω την εμφάνιση της ιστοσελίδας μου;

 

Η αλλαγή template στο wordpress είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από δωρεάν themes αλλά αν θέλετε κάτι πιο επαγγελματικό, τότε μπορείτε να δείτε τα δεκάδες επαγγελματικά templates όπου θα μεταμορφώσουν την ιστοσελίδα σας και θα την δώσουν το επαγγελματικό κύρος που πρέπει να έχει.

 

Για να δείτε τα δωρεάν templates και να κάνετε εγκατάσταση αυτό που σας αρέσει, αρκεί να επισκεφθείτε στο διαχειριστικό την κατηγορία Appearance. Εκεί μπορείτε τόσο να διαχειριστείτε τα templates όσο και να επιλέξετε όπιο θέλετε για την ιστοσελίδα σας.

 

  1. Πως προσθέτω νέα σελίδα ή νέο άρθρο στην ιστοσελίδα μου

 

Η δημιουργία blog απαιτεί την καθημερινή προσθήκη νέων άρθρων στην ιστοσελίδα σας. Αν δεν προσθέτετε φρέσκο και καινοτόμο περιεχόμενο, τότε οι επισκέπτες σας δεν θα έχουν κάποιο λόγο να σας διαβάζουν. Φροντίστε να προσθέτετε 2-3 άρθρα κάθε εβδομάδα ώστε να διατηρείτε το ενδιαφέρον έντονο.

 

Για να προσθέσετε νέα άρθρα στο blog σας, αρκεί να επισκεφθείτε το Link “Posts -> Add New “ .

 

Εκεί υπάρχει ένας πλούσιος κειμενογράφος όπου μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε, να το εμπλουτίσετε με εικόνες και να το κάνετε άμεσα διαθέσιμο online στους επισκέπτες σας!

 

Με την ίδια λογική δουλεύουν και οι σταθερές σελίδες.

 

  1. Πως βελτιώνω το SEO του wordpress site μου;

 

Το SEO δεν είναι μια απλή ρύθμιση που την κάνετε και γίνετε μόνη της. Απαιτεί καθημερινή, σκληρή , εργασία για να δείτε μετά από χρόνο αποτελέσματα.

 

Για αρχή, προσπαθήστε να γράφετε μοναδικά(και όχι αντιγραφής) ποιοτικά άρθρα.

 

Βρείτε topics που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σας και αναπτύξτε τα όσο καλύτερα μπορείτε έτσι ώστε να έχετε ζωηρό το ενδιαφέρον τον επισκεπτών σας.

 

Μην αντιγράφετε άρθρα από άλλες ιστοσελίδας καθώς αυτό δε θα βοηθήσει ούτε το SEO του site σας αλλά ούτε θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

 

  1. Πως να βελτιώσω την ταχύτητα του wordpress μου;

 

Αρκετοί χρήστες, ειδικά πρωτάρηδες, διαμαρτύρονται για χαμηλές ταχύτητες στην wordpress ιστοσελίδα τους. Αυτό συνήθως συμβαίνει καθώς στην αρχή γίνονται εγκατάσταση πολλά plugins (ειδικά από αρχάριους χρήστες) τα οποία στην συνέχεια δε τα χρησιμοποιούν, όμως μένουν εκεί εγκατεστημένα.

 

Προσπαθήστε να έχετε όσο plugins είναι απαραίτητα και επίσης να επιλέξετε έναν web hosting πάροχο με αξιοπιστία και γρήγορους servers.

 

Το web hosting παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Αν επιλέξετε μια εταιρεία που «στριμώχνει» εκατοντάδες πελάτες σε κάθε σέρβερ της για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, τότε σίγουρα η ιστοσελίδα σας θα σέρνεται.

 

Αντιθέτως, επιλέγοντας μια επαγγελματική εταιρεία με χρόνια εμπειρίας και δεκάδες μαρτυρίες πελατών, θα έχετε τα λιγότερα προβλήματα.

 

Στην ιστοσελίδα WebHostingGreece μπορείτε να ανακαλύψετε το καλύτερο webhosting και να ξεκινήσετε την κατασκευή ιστοσελίδας για εσάς ή την δική σας επιχείρηση, άμεσα μέσα σε μερικά λεπτά!

 

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις να φτιάξετε μια ιστοσελίδα σε wordpress – αρκούν τα βασικά εφόδια όπως ένα σωστό πακέτο hosting, πίνακας ελέγχου με αυτοματοποιημένη εγκατάσταση wordpress και μια καλή εταιρεία web hosting που θα σας παρέχει όλα τα παραπάνω!

About the Author